Doorgaan naar hoofdcontent

De Wie achter Create4joy

Hoi!
Ik ben Irene Bruijnzeels, de creator van Create4joy 😊. Wellicht kennen jullie mij van mijn webshops Joy@home & Create@home, en anders, aangenaam!
Voor wie denkt, wie is die Irene eigenlijk en waarom heeft ze voor dit werk gekozen.

Er was eens.....😁
Ik ben geboren en getogen in Schiedam en heb onlangs Sarah gezien 🤫
Als kind bleek al snel dat ik anders was dan anderen; Zeer creatief, honderd en één gedachtes tegelijk en voorzien van een snel “snappertje”. Helaas ook zwart-wit in denken en doen, snel afgeleid en verveeld.

Ik was anders dan anderen en probeerde me zo goed en zo kwaad als dat ging aan te passen. Naarmate ik opgroeide kreeg ik hier toch meer en meer problemen door.
Ik zal jullie de details besparen, maar uiteindelijk stortte ik in. Pas na vele jaren van allerlei onderzoeken en medicijnen - wat helaas niets opleverde - kwam ik uiteindelijk bij iemand terecht die door mijn vele maskers en dikke muren heen kon prikken en mij en mijn ouders op het juiste spoor zette.
Het bleek dat ik PDD-NOS heb, tegenwoordig valt dit simpelweg onder autisme. Er is niets aan te doen en er zijn geen medicijnen voor maar eindelijk begrijpen waarom ik anders dan anderen ben was een heel grote eye-opener. Jammer dat het 40 jaar heeft geduurd voor het kwartje kon vallen 😂

Zwart-wit denken en snel afgeleid zijn gaf niet alleen problemen op school maar later ook tijdens werken. Ik heb echt heel veel verschillende baantjes gehad, maar ik werd er letterlijk steeds gek en ziek van.

Al heel snel na de introductie van internet was ik hierop actief met een zelfgebouwde shop. Dat was toen natuurlijk nog maar een soort van homepage waar ik zelfgemaakte sieraden en opgeknapte tweedehands meubeltjes op verkocht. Het zou nu een complete giller zijn maar in die tijd kon ik mijn creativiteit in kwijt en ik verdiende er ook nog een leuk bedrag mee. Het gevoel om voor mezelf te beginnen is denk ik daar wel ontstaan. Uiteraard online 😊 zodat ik grotendeels de buitenwereld kon laten voor wat het was.

In 2010 ben ik gestart met een officiële webshop via het platform myonlinestore waarbij ik cadeautjes en knutselspulletjes aan het assortiment toevoegde.

Mijn ouders hebben me altijd volop op mijn pad naar het zelfstandig ondernemerschap gesteund. Sterker nog, zonder hun inzet was het nooit zo ver gekomen en gelukt. Wie heeft er bij de start gelijk twee medewerkers die geen loon willen en zelfs geld toe mee nemen 😊

Ik ben er nog altijd trots op dat ik één van de eerste professionele webshops op het gebied van bedankjes, presentjes, knutselartikelen & living was.
Gewoon van mijn passie en hobby mijn dagelijkse werk kunnen maken was al een superstap maar alle leuke reacties van blije en verraste klanten zijn natuurlijk altijd de kers op de taart. Daar geniet ik echt met volle teugen van!

Het leven was goed. Ik had een doel, structuur, ritme en een inkomen. Helaas kwam er over dit geluk toch een donkere schaduw want mijn moeder werd ernstig en ongeneeslijk ziek. Elke dag sta ik nog wel stil bij hoe onwerkelijk deze boodschap was maar ook hoe onwaarschijnlijk sterk mijn moeder was en met haar ziekte omging. Niets liet ze merken en niets was haar te veel. Bijna dagelijks vijf kilometer heen en terug op de fiets, in weer en wind. Ze moest en zou helpen met de orders en inpakken en me natuurlijk achter de broek aan zitten 😍.
Ziek zijn is iets anders als ziek voelen en ze wenste daar niet aan toe te geven. In alle eerlijkheid denk ik ook dat ze zich zo wegcijferde en afbeulde om zeker te zijn dat het met mij goed zou gaan.

In juni 2018 ben ik mijn lieve moeder verloren. Zij was niet alleen mijn moeder maar ook mijn beste vriendin, steun en toeverlaat. Na haar dood was ik letterlijk leeg en de draad kwijt. Ik heb mezelf weer bij elkaar moeten rapen en opnieuw moeten uitvinden.

Het goede koesteren en behouden, het overbodige overboord zetten - ook mijn “zakelijke ik” ontkomt hier niet aan. Het is nu tijd om een nieuwe weg in te slaan, met een nieuwe frisse start van de webshop als resultaat.
Ik wil mezelf weer uitdagen zodat ik jullie opnieuw kan verrassen. Nieuwe artikelen en een nieuwe wijze van presenteren, plus (een poging tot 😊 ) meer communiceren.

Create4joy
Het is niet voor niets dat de namen van mijn eerdere webshops erin zijn opgenomen ☺️ Een nieuwe stijl en elan, maar wel met behoud van dat wat al goed was!

Ze zeggen: “waar de ene deur dicht gaat, gaat de andere open”. Het klopt! Ik beleef weer veel plezier in mijn nieuwe wereld en met mijn nieuwe shop!

Daarom hoop ik dat jullie de shop en artikelen net zo leuk vinden als ik!

Veel lees, - en kijkplezier! Liefs Irene.
Reacties